overzicht klassen
Jules-klas
juf Janice

Welkom in de Jules- en Marie-klas!

Samen met Jules en Marie onze klaspoppen verwelkomen wij de jongste kleuters, peuters en 1ste kleuters, die hun eerste stapjes zetten in het grote schoolgebeuren.

Het hoofddoel in onze klas is dat de kleutertjes "schoolgewoon" worden en dat ze echt heel graag naar "hun" klasje komen. Via vaste rituelen krijgen alle kindjes de zo belangrijke geborgenheid en zekerheid in onze klassen.

Onze klasjes bevinden zich in de Paul Parmentierlaan op het einde van de gang.

Juf Sylvie staat in de Marie-klas, Juf Janice in de Jules-klas. Samen met onze kinderverzorgster juf Diane zorgen we ervoor dat de kindjes zich gauw thuisvoelen.

Zo maken we de kindjes van beide klassen goed vertrouwd met de juffen, de klas en met elkaar.

Voor elk kindje, en ook voor de ouders, is het echt wel een grote stap. We zijn ons daar heel zeker van bewust, daarom doen we er alles aan om uw kindje zo goed mogelijk op te vangen. Stapsgewijs zullen wij verschillende technieken onder de knie proberen te krijgen, zoals kleuren, schilderen, scheuren, knippen en zoveel meer. Door veel te experimenteren en te creëren doen de kindjes de nodige ervaringen op.

Ook Marie en Jules spelen een grote rol in onze klassen. Fantasie mag bij ons de vrije loop nemen, zowel in het spel als in de verhaaltjes en de knutselwerkjes. We werken ook aan de zelfredzaamheid, daarmee bedoelen we de jas zelf aan- en uitdoen,vlot verloop van toiletbezoekjes (gemakkelijke kledij is een grote hulp), flink opruimen en beleefd zijn. Kortom, we worden stilletjesaan groot.

Jaja, er staat veel bij ons op programma, maar we nemen elk onze tijd ervoor.

Na iedere vakantie kijken wij uit naar nieuwe peutertjes die hun eerste stap in onze school/ klas zetten. Deze kindjes worden dan ook op een wenvoormiddag uitgenodigd. Deze wenvoormiddag ligt zo dicht als mogelijk bij de eigenlijke instapdatum bv. de woensdag voor de herfstvakantie als uw kindje instapt na de herfstvakantie. Op deze manier kunnen ze proeven van het leven in de kleuterklas. Dat maakt de grote stap na de vakantie een beetje kleiner.

Wanneer de grote dag er dan is, verwelkomen we de kindjes graag aan de schoolpoort waar de juf hen met véél plezier naar hun klasje zal begeleiden. We stappen samen naar de klas, peuter en juf, want structuur, overzicht en de veiligheid van onze kinderen staat voorop.

Indien er problemen, vragen of bedenkingen zijn, neem gerust contact op.

We zijn er voor elkaar.

We maken er samen een leuke klastijd van.

Groetjes,

Marie en Jules (de klaspoppen), juf Sylvie en juf Janice